Българската търговско-промишлена палата отличи Топ 100 фирми, водещи в икономиката

...
Българската търговско-промишлена палата отличи Топ 100 фирми, водещи в икономиката
Коментари Харесай

Елаците-Мед АД отличено с първо място в традиционните Годишни награди на БТПП

Българската търговско-промишлена палата отличи " Топ 100 компании, водещи в стопанската система на страната ". Традиционните Годишни награди, едно от значимите и известни събития измежду бизнес аудиторията в страната, се организира за 29 път на 1 декември в „ София Хотел Балкан ”. При определянето на водещите компании БТПП е употребила композиция от индикатори и критерии, показващи резистентност и сполучливо ръководство.

Министърът на стопанската система и индустрията Никола Стоянов връчи първа премия на Елаците-Мед АД в категория " Топ 100 компании, класирани по изменението на приходите, оптималната облага и оптималната доходност на активите, личния капитал и приходите от продажби през 2021 година ".   
-->
Наградата е грамота и бронзова статуетка „ Хермес “ по находка на антична статуетка на господ Хермес, дело на Ставри Калинов.

„ С признателност одобрявам тази премия от името на екипа на Елаците-Мед, като оценка за напъните на всички работещи в сдружението за гарантиране на устойчивото развиване “, благодари за признанието инж. Драгомир Драганов, изпълнителен шеф на компанията.

„ Въпреки тежката 2021 година, с доста рецесии и провокации, вие успяхте освен да се задържите на пазара, само че и да развиете бизнеса си “, се обърна към представителите на бизнеса министър Никола Стоянов. - „ Аз считам, че всички български компании заслужават премия, тъй като в тези доста тежки времена те демонстрираха, че не просто могат да оцеляват, не просто са гъвкави и новаторски, в противен случай, превземат нови пазари “ – сподели икономическият министър, като заяви, че по настоящи цени през 2021 година Брутният вътрешен продукт на България се усилва с над 18 милиарда лева по отношение на 2020 година.

Председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов акцентира напъните на Палатата, макар рецесиите - пандемия, война в Украйна, растеж на енергийните цени, както и новите провокации като повишаването на заема на труда, да не приключва нито за час обслужването на българския бизнес. „ Времето ни задължава да вдъхнем оптимизъм и днешната среща има тъкмо такава цел. БТПП е задоволена, че България резервира положителните си макроикономически индикатори. Нека да имаме куража да се надигнем пред компликациите и да вървим наред като стопанска система “ - добави той, като увери, че БТПП ще продължи да работи за намирането на нови сътрудници и нови места за вложения, както и че компаниите и за в бъдеще ще могат да разчитат на нейната експертиза.   

С взор обратно към историята на БТПП, към загатна за Иван Грозев, сподвижник на Васил Левски и първи ръководител на Софийската търговско-индустриална камара, и към думите на Апостола – „ Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме “ - класацията отличава тези, които „ обръщат времето “ - компании и сътрудници, работили за развиването на бизнеса в България.

С тазгодишните обичайни Годишни награди Българската търговско-промишлена палата отличи компании, сътрудници, дипломат, задграничен търговски представител, медия и публицист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР