Българската търговско-промишлена палата определи увеличението на заплатите на служителите в

...
Българската търговско-промишлена палата определи увеличението на заплатите на служителите в
Коментари Харесай

Увеличението на заплатите на чиновниците с 30% - пир по време на чума

Българската търговско-промишлена палата дефинира нарастването на заплатите на чиновниците в държавната администрация като "пир по време на чума ".

"За всички е ясно, че ръководещата коалиция „ прави нужното “, с цел да завоюва повече гласове на идните избори, само че натоварването на бюджета с спомагателни разноски, включително и за непозволеното нарастване на заплатите на чиновниците в раздутата държавна администрация без съществуване на електронно държавно управление, без редуциране на административния уред и явно без оценка на въздействието и слагане в заплаха на целия бюджет на страната в условия на прекратен растеж на българската стопанска система, на закриване на предприятия, банкрутиране на компании и стесняване на интернационалните пазари заради рецесията и протекционистични политики, може да се дефинира като гуляй по време на чума ", декларира БТПП в своя позиция.

Бизнес организацията е недоволна от извършеното "екстремно " съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие в събота.

Според БТПП съвещанието е направено в нарушаване на всички правила и периоди за привикване и осъществяване. НСТС одобри промени в бюджетите на Национален осигурителен институт и Здравната каса. Както и препоръчаното от държавното управление нарастване на заплатите в администрацията с 30%.

"Въпросите са от забележителна стратегическа значимост. Известно е, че ролята на НСТС е на коректив от страна на обществените сътрудници, само че предоставеното време от по-малко от 24 часа, освен това в почивен ден е недопустимо*. БТПП по никакъв метод не може да одобри превръщането на НСТС в една официална конструкция, без да може, участвайки в нея, да отбрани ползите на своите членове. Това, че въпросите са неотложни по никакъв метод не би трябвало да лимитира опцията на обществените сътрудници да създадат своите разбори, оценка на въздействието и с това да изпълнят както би трябвало своите функционалности, цели и задания ", подчератават от работодателската организация.

БТПП си резервира правото, след нормалната консултация със своите членове, да вземе детайлно мнение по поставените въпроси, в това число с атакуване на решенията на нередовно свиканото съвещание на НСТС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР