Българската страна в лицето на Министерство на външните работи и

...
Българската страна в лицето на Министерство на външните работи и
Коментари Харесай

МВнР: Хутите се отнасят добре с отвлечените български моряци

Българската страна в лицето на Министерство на външните работи и българските задгранични дипломатически представителства, в съгласуваност с други европейски и интернационалните структури, поставя ежедневни старания за разрешаването на проблема с отвлечените наши сънародници на кораба " Галакси лидър " (Galaxy Leader).

Това са декларирали от Външно министерство пред БТВ. По последни данни нашите сънародници са в положително физическо и психическо положение и към тях се отнасят добре.

Министерство на външните работи спомага за контакти на арестуваните с роднините им. Към момента няма информация за освободени членове на екипажа.

“Загрижеността и напъните, положени от българската страна с всички законово регламентирани средства ще не престават, за завръщане в България на нашите сънародници ”, показват от външно министерство.

Товарният транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, беше похитен от йеменските хути в Червено море на 18 ноември, предходната година. Той е предан чартърен от английска компания на японска компания. Сред 25-членния екипаж на борда на кораба има разнообразни националности - украинци, българи, филипинци и мексиканци. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР