Българската стопанска камара /БСК/ подкрепя справедливите според нея искания на

...
Българската стопанска камара /БСК/ подкрепя справедливите според нея искания на
Коментари Харесай

БСК подкрепя исканията за спиране действието на Наредба Н-18

Българската стопанска камара /БСК/ поддържа справедливите съгласно нея претенции на протестиращите браншови организации за отсрочване влизането в действие на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички съществени проблеми, свързани с използването ѝ, и изменение в наредбите на член 186 и член 187 от ЗДДС, отнасящи се до насилствената административна мярка - запечатване на търговски обекти, без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца. Това оповестиха от работодателската организация.

До 31 януари 2020 година търговците, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти, би трябвало да приведат активността си в сходство с наредбата.

Представители на туристическия отрасъл желаят отсрочване на Наредба Н-18

От БСК разчитат, че настояванията на протестиращите ще бъдат регистрирани и хиляди правилни търговци няма да бъдат оставени "извън закона " на 1 февруари 2020 година, макар времето, напъните и средствата, които са вложили, с цел да изпълнят условията на Наредба Н-18.

Промените в Наредба Н-18/2006 за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства провокираха необятна обществена полемика, в която БСК е мощно ангажирана, се акцентира в прессъобщението и се показва, че макар положените старания, Наредба Н-18 продължава да съдържа редица проблематични текстове, които затрудняват компаниите в България, усилват административния и финансов напън (особено върху микро- и дребните предприятия), основават неустановеност и попречват естественото действие на бизнеса у нас.

Промените в Наредба Н-18 засягат всички компании, които оперират в България и които одобряват заплащане в брой и употребяват касови апарати, програмен продукт за ръководство на продажбите и интегрирани автоматизирани системи за продажба.

Национална агенция за приходите разяснява: Няма да се удължи срокът за касовите апарати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР