Българската столица София заема третото място в класация на най-подходящите

...
Българската столица София заема третото място в класация на най-подходящите
Коментари Харесай

Лондон, Прага и София са най-добрите европейски градове за уикенд екскурзия

Българската столица София заема третото място в ранглиста на най-подходящите за уикенд екскурзии европейски градове през 2024 г.

Ранглистата е направена от уеб страницата за онлайн злагания Slot.Day въз основата на данни и оценки от мнения в Tripadvisor за всяка европейска столица, като особено се подчертава върху качеството на нощния живот и цената на настаняването.

От класацията са изключени украйнската столица Киев заради продължаващия спор, Вадуц в Лихтенщайн заради липса на рейтинги на Tripadvisor, както и Ватикана.

Първата позиция в ранглистата е за английската столица Лондон. „ Тя разполага със зашеметяващите 854 високо оценени питейни заведения, клубове и пъбове, от които да избирате “, изясняват от Slot.Day пред Travel + Leisure.

Трябва обаче да се означи, че Лондон е петата най-скъпа европейска столица – що се касае до настаняване, което приблизително на човек може да коства към €116.9 ($127.65).

Въпреки това несравнимата гама от неща, които можете да вършиме по време на тридневно посещаване на града, оправдава по-високите разноски за хотел.

Втората позиция в класацията е за чешката столица Прага, следвана от София на трето място.

„ Столицата на България също е съществена туристическа атракция “, се отбелязва в констатациите. „ София предлага на посетителите си избор от 112 бара и клубове с четири и повече звезди, до момента в който хотелите са на рационални междинни цени от €41.9 ($45.75) на човек за нощувка, “ показват от Slot.Day.

Скопие в Северна Македония заема четвъртото място в изследването, следвано от Тирана в Албания под номер 5. Топ 10 се добавя от Букурещ (Румъния); Белград (Сърбия); Варшава (Полша); Берлин (Германия) и Сараево в Босна и Херцеговина.

„ Изненадващо е да се намерят места, като Скопие, Тирана и Сараево, предлагащи добър баланс сред първокачествен нощен живот и настаняване на налични цени “, споделя основният създател на проучването Майкъл Слот. „ Други скрити скъпоценни камъни отвън утъпканите туристически направления включват Вилнюс, Рига и Кишинев.

„ Тези градове ви дават опция да се посветите на проучване на културата и историята на европейска столица денем, който да завършите със страхотна вечер на открито. И всичко това единствено в един занимателен уикенд, който не ви е предиздвикал да фалирате, “ добавя специалистът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР