Българската прокуратура от две години предупреждава, че този резултат ще

...
Българската прокуратура от две години предупреждава, че този резултат ще
Коментари Харесай

Гешев: Престъпността се завръща в размери от 90-те години

Българската прокуратура от две години предизвестява, че този резултат ще пристигна, неизбежно е когато институциите не си взаимодействат и водят война една с друга. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява пред публицисти в Перник растящата престъпност.

" Целта на българската прокуратура постоянно е била институциите да си взаимодействат. И ние призоваваме нашите сътрудници от Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност да си взаимодействаме. През последните месеци работата ни с Министерство на вътрешните работи се усъвършенства доста.

Нашият единствен зложелател е престъпността и взаимно би трябвало да работим за противодействието й. В интервалите когато е имало взаимоотношение има най-хубав резултат. Това беше и преценката на Европейската комисия, че съвсем е решен казусът с проведената престъпност, също и с телефонните измами, сведени бяха до единици на месец. Сега от октомври месеци са още веднъж стотици. Престъпността се завръща в размери от 90-те години.

Това са тъжни трендове, които се дължат и на част от това, че се води съзнателна война със правосъдната власт. Благодарение на законодателни опити като закриване на Специализираната прокуратура, която дейно се бореше с проведената престъпност и корупцията "

По мотив присъединяване на служител на реда в трафик на хора Гешев сподели, че винаги съществува като риск, само че би трябвало да има противопоставяне.

" През последните години постепенно, само че дейно се унищожава българската система за противопоставяне на престъпността. За това дружно би трябвало да се опитаме да защитим българските жители в границите на законите на страната и в границите на опциите ", сподели още Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР