Българската певица Лилия Мишонова-Лилиан записа нова песен. Тя е на

...
Българската певица Лилия Мишонова-Лилиан записа нова песен. Тя е на
Коментари Харесай

Лилия Мишонова записа своя версия на песента Тиха нощ, свята нощ

Българската певица Лилия Мишонова-Лилиан записа нова ария. Тя е на италианския композитор Паоло Фандзага и се споделя " Пламъкът на любовта ". Създадена е особено за Лилиан. Българският текст е дело на Виолета Стефанова. Аранжимента осъществя известният музикант и композитор Валери Костов, а записът е сбъднат в студиото на Бойко Петков. Към песента направихме и видео, което заснехме в Градинския център " Флора " в София, описа за ДУМА певицата. Премиерата на песента беше в БГ Радио в предаването на Йордан Георгиев " Данчо Стълбицата по БГ Радио ".

Специално за идните коледни празници Лилия Мишонова записва своя версия на класическия евъргрийн " Тиха нощ, свята нощ ". Предстоят й записи на нови песни и възнамерява няколко концерта отвън страната. Датите ще бъдат конкретизирани, като първият концерт в чужбина се чака да бъде през май 2020 година, издаде чаровната певица.

Лилия Мишонова-Лилиан е родена в София. Учила е в НМУ " Любомир Пипков " с профил класическо пеене при педагога от Ваймарската консерватория проф. Милка Ганева. От 1982 до 1986 година взима частни уроци по естрадно пеене при Георги Кордов. Започва работа като соло певица към естрадния оркестър на дивизията към Строителни войски. Там натрупа стаж 4 години. Има доста концерти през този интервал и е получила голям брой награди. През 2008 година геният й е открит от президента на компания " Riva sound ". Оттогава до през днешния ден Лилия е записала доста авторски песни и кавър разновидности на известни части. Работи с композитори и музиканти от България и Италия, Гърция, Армения. От 2017 година е артистичен шеф на асоциация " Моцарт - Италия - София ". Пяла е на " Моцартеум " в Залцбург.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР