Българската организация Студентско общество за равенство и международната мрежа на

...
Българската организация Студентско общество за равенство и международната мрежа на
Коментари Харесай

София се включва в международен протест за защита правата на жените

Българската организация Студентско общество за тъждество и интернационалната мрежа на Women’s March Global ще са домакини на шествия и митинги за правата на дамите по света.

Темата на събитието тази година ще сложи фокус върху телесната автономност, правото на взимане на решения по отношение на личното тяло на индивида без външен напън или насила.

"Ще излезем на улицата, с цел да притеглим вниманието на интернационалната общественост върху провокациите, с които дамите се сблъскват, упражнявайки независимостта по отношение на личните си тела, овластявайки ги да превъзмогнат систематична дискриминация и да защитят своите всеобщи права на индивида. Стъпвайки върху съюзите, които изградихме през 2019 година, и върху опита на предходните генерации борци и деятели, ние се заричаме да увеличим напъните си за битка против неравенството във всичките му форми и да останем твърда съпротива на крайнодясното и на всички форми на обществено подтисничество ", споделят уредниците.

Какво: Ежегоден митинг, събиращ на едно място интернационалните деятели, отдадени на битката за права на дамите. В България се провежда за втора поредна година.

Кога: Събота, 18 януари, 12:00 ч.

Къде: при започване на пешеходната зона на бул. „ Витоша “, до изхода на метростанция „ НДК “ (паметника на Алеко).

Кой: Студентско общество за равенство
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР