Българската национална телевизия инициира национална кампания по кръводаряване, заедно с

...
Българската национална телевизия инициира национална кампания по кръводаряване, заедно с
Коментари Харесай

БНТ инициира кампания по кръводаряване

Българската национална телевизия инициира национална акция по кръводаряване, дружно с Националния център по трансфузионна хематология, под патронажа на Министерството на здравеопазването.

Провокирани от сигналите и молбите за репортажи на жители по отношение на дефицита на кръв и кръвни артикули в България, ние, като социална медия, желаеме да дадем своя принос и да подпомогнем кръводаряването, като висша форма на достойнство, израз на взаимност и общественозначима идея, която избавя човешки животи.

Основната цел на акцията е да увеличи културата на кръводаряване: да обясни за какво е значимо да се подарява кръв, да разпространява доброволното и безплатно кръводаряване, както и да насърчи интензивно присъединяване и положително отношение към акта на кръводаряване.

Кампанията ще бъде осъществена в излъчвания на Дирекция " Новини и настоящи излъчвания " на Българска национална телевизия, измежду които " България в 60 минути ", " Денят стартира " и други.

Как тъкмо ще се осъществя акцията и къде ще се организира, с цел да разяснят повече детайлности в студиото на " Денят стартира " гостуват Мариана Векилска и Илияна Първанова от фондация " Светулки за живот ".

За начало е избрана датата 5 март във Варна, а финалът ще бъде на 28 април в София с мобилен пункт за кръводаряване в лекарския кабинет в постройката на Българска национална телевизия на ул. " Сан Стефано " 29, където всички жители, в това число чиновниците на Българска национална телевизия, могат да дарят кръв в авансово избран часови период.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР