Българската национална телевизия (БНТ) обяви новата си конкурсна сесия за

...
Българската национална телевизия (БНТ) обяви новата си конкурсна сесия за
Коментари Харесай

БНТ обяви новата си конкурсна сесия за филмопроизводство

Българската национална телевизия (БНТ) разгласи новата си конкурсна сесия за филмопроизводство. Отварят се девет позиции за качествени планове, които са насочени към програмните потребности на медията, заяви по време на събитие през днешния ден журналистката Надя Обретенова.

„ Заложили сме на това, което вършим като политика до момента. Искаме освен да насърчим положителни кино артикули, само че и да подкрепим българските създатели “, сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Той уточни, че една от отворените позиции е за сериал по актуален български създател, защото литературата и киното „ могат да си оказват помощ “. Проектът би трябвало да се състои от 12 серии, всяка от които да е с дълготрайност от 54 минути. 

В новата конкурсна сесия е планувано още основаването на сериал на детско-юношеска тема (6 серии, 54 минути), престъпен сериал (6 серии, 54 минути), ситком (24 серии, 27 минути), дебютен пълнометражен игрален филм на модерна тематика (54 минути), детски пълнометражен игрален филм (85 минути). Отворени са позиции още за копродукции за игрален сериал (12 серии, 54 минути) и пълнометражен игрален филм, както и за предварителни откупки на права за потребление на готовия артикул (присейли) за два плана.

„ Вече се веселя да разглася, че имаме взаимни планове с Националния кино център “, сподели Емил Кошлуков. По думите му задачата е двете организации да координират напъните и ресурсите си, с цел да могат да се осъществят „ по-скъпи, по-качествени и по-добри продукции “. Генералният шеф на Българска национална телевизия сподели още, че първите плодове на това съдействие към този момент ги има.

Сред образците е филмът „ Записки по едно изменничество “ на режисьора Георги Дюлгеров, както и „ Заведи ме у дома “ по сюжет на Михаил Вешим и с режисьор Мартин Геновски. Останалите настоящи планове на публичната телевизия са сериалите „ Вина “ (втори сезон), „ Всичко за сина ми “, „ Тревожност “ и „ Дъщерите на София “. Режисьорът Виктор Божинов заяви, че снимачният развой на втория сезон на „ Вина “ продължава през идващите дни в Сандански и Бургас. Евтим Милошев, който е продуцент на „ Всичко за сина ми “, уточни, че през днешния ден е последният снимачен ден за продукцията, като камерата се върти в Националния замък на културата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР