Българската националка Боряна Калейн изпълни програма „максимум”, поне що се

...
Българската националка Боряна Калейн изпълни програма „максимум”, поне що се
Коментари Харесай

Два финала за Боряна Калейн на шампионата в Баку

Българската националка Боряна Калейн извърши стратегия „ максимум”, най-малко що се касае до квалификациите на първите два уреда – топка и обръч, по време на Световното състезание по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан.

Състезателката на Марияна Памукова попадна и в двата финала, които ще бъдат излъчени онлайн по NOVA SPORT довечера от 18.30 часа.

На топка Боряна Калейн влиза с трета оценка (21.450), до момента в който за обръч се наложи да се чака до последно, само че въпреки всичко откри място измежду най-хубавите – с осма оценка (21.600).

Другата ни представителка на тези два уреда Катрин Тасева не съумя да откри място на финалите на шампионата. Невяна Владинова започва своето присъединяване на следващия ден, сряда, 18 септември.

В квалификациите за многобоя Боряна Калейн е на второ място във краткотрайното нареждане след Дина Аверина (Русия) и Линой Ашрам (Израел). Българката е със общ брой 43.050 точки след първите два спортни дни.

Катрин Тасева е на 16-а позиция с 39.900 точки. Битката за влизане в многобоя продължава на следващия ден с осъществяванията на бухалки и лента.

В отборното класиране, във краткотрайното нареждане, България е на 6-о място. Първите три позиции са заети към този момент от Русия, Израел и Италия. Надпреварата обаче продължава, като е допустимо до четвъртък вечер да настъпят доста промени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР