Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета по

...
Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета по
Коментари Харесай

БНБ пусна медна възпоменателна монета на Димитър Талев

Българската национална банка пусна в обращение медна възпоменателна монета във връзка 125 години от рождението на Димитър Талев от серията " Български създатели ".

Опашка от колекционери, искащи да закупят монетата, се изви тази заран пред Българска народна банка.

Монетата изобразява 2 лева, а цената ѝ при стартиране в обращение е на стойност 54 лева Тя се продава в Българската национална банка - на две каси в София, пл. " Княз Александър I " № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. " Михаил Тенев " № 10.

Всеки клиент, физическо или юридическо лице, може да закупи от касите на Българска народна банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име или от името и за сметка на друго лице. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 21 август новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на " Първа капиталова банка " АД, Тексим Банк АД и " Централна кооперативна банка " АД за продажба в техните офиси и клонове.

На лицевата страна на монетата са изобразени следните детайли: емблемата на Българска народна банка с годината " 1879 " върху лентата, в ореол от лъчи номиналната стойност " 2 ЛЕВА " и стилизиран пламнал светилник, годината на емисията " 2023 ".

На противоположната страна на монетата е изобразен Димитър Талев, под портрета му - стилизирано перо за писане. Околовръст има надпис " 125 години от рождението на Димитър Талев ".
 Снимка 630700
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР