Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на

...
Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на
Коментари Харесай

БНБ пуска златна монета по случай Коледа

Българската национална банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тематика " Рождество Христово " от серията " Българска иконография ".

Монетата е с номинал от 100 лв., цената ѝ е 1300 лв. и ще се предлага от 7 декември 2020 година, оповестиха от Българска народна банка. Отсечени са 2000 броя.



На лицевата страна на монетата са изобразени емблемата на Българска народна банка, номиналната ѝ стойност и годината на емисията. На гърба е изобразена библейската сцена на Рождество Христово.

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. " Княз Александър I " №1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. " Михаил Тенев " №10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК, Първа капиталова банка, Райфайзенбанк (България) и Тексим Банк.



В интервала от 7 до 9 декември 2020 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета " Рождество Христово " ще се продава без ограничавания.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР