Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите

...
Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите
Коментари Харесай

Радев: БНБ трябва да гарантира финансовата и банковата стабилност


Българската национална банка е призвана да бъде един от стожерите на страната, да подсигурява финансовата и банковата непоклатимост. Това допуска висок професионализъм и самостоятелност от политически вмешателства “. Това съобщи президентът Румен Радев на формалната гала по встъпване в служба на Людмила Елкова като член на Управителния съвет на Българска народна банка. Президентът акцентира, че чака в тази виновна задача Людмила Елкова да даде своя заслужен принос с потвърдената си експертиза в региона на стопанската система и финансите. Румен Радев благодари за работата и на досегашния член на Управителния съвет Боряна Пенчева.

След като постави клетва Людмила Елкова означи смисъла на Българска народна банка като главен дирек на държавността и поръчител на финансовата непоклатимост и акцентира, че осъзнава огромната отговорност на своята позиция. Тя дефинира като огромно предизвикателство присъединението си към институцията в забавен за страната и за Българска народна банка миг – откакто България е изразила желание за присъединение към механизма ERM 2, който е наложителна стъпка за приемане в еврозоната. „ Това допуска нови провокации за банката в един доста динамичен интервал “, добави още Людмила Елкова.

На тържествената гала участваха шефът на Българска народна банка Димитър Радев, членовете на Управителния съвет на банката, финансисти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР