Българската компания Раис, която произвежда металорежещи машини, инвестира в Германия.

...
Българската компания Раис, която произвежда металорежещи машини, инвестира в Германия.
Коментари Харесай

Хановерският панаир помогна на българска компания да продава и инвестира в Германия

Българската компания " Раис ", която създава металорежещи машини, влага в Германия. На отрасловия панаир в Хановер управлението на компанията се е срещнало с представители на собствен предстоящ дистрибутор, в който българското сдружение се е присъединило с 30-процентен дял. Това описа пред медиите шефът на компанията Нишан Бъздигян.

Десет % от производството на " Раис " се пласира на немския пазар, 6% - в Швейцария, сдружението изнася също за Румъния, Сърбия (където също има дялово присъединяване в локална компания), Русия, Турция, Испания, Италия, 30% остават на вътрешния пазар.

През септемвир Хановерският панаир ще е хазаин на следващото издание на ревюто металообработващи машини " Емо 2019 ". Само три компании от България към този момент са се записали - " Раис ", ЗММ и ВСК " Кентавър ". По думите на Бъздигян това са и главните производители в сектора през днешния ден.

Изложението обаче е отворено и за доста други бизнеси - технологии за ръководство и автоматизация, интелигентни съставни елементи за наблюдаване на процесите, 3D принтиране. Ще бъде показан стандарт за потребление на облачни услуги в машиностроенето, който е изключително потребен за дребните и междинните предприятия в сектора, описа шефът " Панаири " при VDW Франкфурт Кристоф Малер. Над 70% от изложителите на последното издание са показали новаторски решения, основани особено за панаира, добави той.

Специален панел ще е отдаден на образованието на учители по машиностроителни специалности, а различен - на препоръки за кандидатстване при търсене на работа в такива компании. Ще бъде показана и платформа, в която обучаеми и обучители могат да основават лични задания и дружно да създават решения, добави Малер.

Панаирът в Хановер е първото пространство, което към този момент е подготвена да показа тестово поле за 5G технология, добави Щефани Меклер, началник " Гостуващи и взаимни панаири " при " Дойче месе ". Докато мобилните оператори в Германия занапред се явяват на търговете за лицензи, изложбената повърхност в Хановер към този момент е готова да организира проби в 5G среда, добави тя.

В България вносът на металообработващи машини нараства с 15.4% по отношение на миналата и доближава 130 млн. евро. Основен вносител е Германия с към една трета от общия импорт. Отделно локалното произвеждане е за 75 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР