Българската компания Pontica Solutions успя да увеличи броя на екипа

...
Българската компания Pontica Solutions успя да увеличи броя на екипа
Коментари Харесай

Българската компания Pontica Solutions продължава растежа си на национално ниво и отвори първия си офис извън България

Българската компания Pontica Solutions съумя да усили броя на екипа си със 150% в границите на една година, макар предизвикателната икономическа среда. Този факт наред с финансовите резултати, подрежда компанията измежду най-бързо разрастващите се в BPO сферата (изнесени услуги в областта на бизнес процесите). Освен това тя към този момент е показана на картата на Европа, откакто през лятото отвори първия си офис в чужбина - в Краков, Полша. Аутсорсинг компанията към този момент оперира в 2 български града - София и Варна, а през октомври отвори и втори офис в морската ни столица.

Към днешна дата в компанията работят 700 експерти на друга възраст за клиенти от секторите на високите технологии, ритейл, опазване на здравето, логистика, финансовия бранш и производството на игри.

„ Въпреки рецесията, нашата компания продължава да се развива, да предлага методологии за ръководство на процеси и хора, както и цялостни решения на своите клиенти. За да удовлетворим потребностите им, поддържаме високо равнище на конкурентоспособност, непрестанно усъвършенстваме процесите си и подобряваме потребителското преживяване. Едно от нещата, които вършат Pontica толкоз сполучлива, е синергията. Тя е налице както сред културата на компанията и тази на нашите клиенти, по този начин и сред хората вътре, посредством основаването на среда, в която се предизвикват творчеството и развиването. Безспорно доказателство за растежа ни е отварянето на интернационалния офис и разрастването ни в България. Всичко това е част от устрема към диверсификацията на услугите, като компанията ще се концентрира както върху мултиезични, по този начин и върху ИТ услуги ", разяснява съоснователят и шеф „ Операции " на Pontica Solutions Евгени Борисов.

Компанията възнамерява да усили екипа си, като единствено за Полша предвижда той да нарасне до 50 индивида при започване на 2022 година За една година във Варна са наети над 300 души, а с отварянето на новия офис в морската столица, Pontica Solutions възнамерява да добави най-малко 100 нови сътрудници през идната година. Към момента екипите във Варна работят за три от дванадесетте интернационалните клиента на компанията.

„ Отварянето на новите ни офиси е огромно достижение за нас, което ни подтиква още по-силно да продължаваме да се развиваме. Освен това успяхме да прибавим четири нови клиента в портфолиото си - две френски компании, разработващи новаторски решения за счетоводни и анализаторски услуги, международно известна информационна платформа, за която занапред ще стартира екип от разработчици на мобилни услуги в София и бутиково студио, разработващо конзолни игри, за които правим поддръжка на игрите за целия свят. Предстои да прибавим клиенти от секторите на високите технологии, финтех и в региона на отдалеченото опазване на здравето. Партньорите ни също разрастват бизнеса си, трансформирайки компанията в част от една сполучлива екосистема ", уточни съоснователят и изпълнителен шеф на Pontica Solutions Иван Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР