Българската компания EvaGene си поставя задачата да подобри здравето и

...
Българската компания EvaGene си поставя задачата да подобри здравето и
Коментари Харесай

Българската компания, която предлага ДНК анализи, базирани на изкуствен интелект

Българската компания EvaGene си слага задачата да усъвършенства здравето и метода на живот на хората благодарение на изкуствения разсъдък (AI). Фирмата предоставя възможност на хората да вникнат в тяхното ДНК, да открият евентуални предразположености към болести и да вземат ограничения, още преди те да са се показали. От EvaGene настояват, че реализират това посредством основно партньорство с водещата в промишлеността компания за генетични разбори SelfDecode.

Това е единствената компания в света, която непосредствено дава холистичен набор от точни здравни рекомендации, основани на вашите гени, тъй че да можете да поемете в ръце личното си здраве с прецизни здравни решения, основани на данни. От SelfDecode разчитат на най-новата технология за изкуствен интелект и машинно образование, тъй че да се получат резултати, които в действителност са значими.

Използваните техники в AI включват Deep Learning, Bayesian Machine learning и Hyperdimensional Computing за импутация на генетични модели. Това е част от същата технология, която фирмите употребяват, с цел да проектират коли без водачи.

ДНК тестванията, които към този момент са налични на българския пазар се правят благодарение на изкуствен интелект и са в положение да дават доста отговори за живота и здравето на хората - от предразположеност към заболявания, през препоръки за всекидневието като диети, до спортни режими и препоръки за пълностоен сън. 

" Нашата компания е пионер в даването на персонализирани данни за здравето и метода на живот, съобразени с неповторимия генетичен състав на всеки човек. Желанието на нашия екип е да направи новаторската технология за ДНК разбор налична за всеки българин, подобрявайки по този метод здравето и благосъстоянието на обществото като цяло ", разяснява Галя Георгиева, която е създател на EvaGene. 
 Учени оферират предпазване на ДНК от 6,7 милиона типа от Земята на Луната “за всеки случай ”
Учени оферират предпазване на ДНК от 6,7 милиона типа от Земята на Луната “за всеки случай ”

Амбициозният проект може да се трансформира в действителност в идващите 30 години

От компанията разясняват, че разчитат доста на отчетите, предоставени от техния сътрудник OmnicsEdge.

" Те са построени в базата на най-новата технология за изкуствен интелект и машинно образование, с цел да се получат резултати, които в действителност са значими. Използваме техники в AI, в това число Deep Learning, Bayesian Machine learning и Hyperdimensional Computing. "
 Снимка 600510
Източник:

Формулата

Най-добрите ограничения, които могат да се вземат против заболяванията на старостта се крият в проучванията на генетиката. Най-правилното решение е да се направи генетичен тест, с който да се дефинира към какво съответно е благоразположен даден човек, както и да получи рекомендации по какъв начин да живеете, с цел да понижи опциите за заболяване.

Именно тук се намесват ДНК анализите, основани на изкуствен интелект, които се концентрират върху самостоятелните генетични предразположения. След това от EvaGene да формулират персонализирани рекомендации за хранене и метод на живот. Чрез ДНК анализите феновете на спорта могат да открият извършения, съобразени с техния генетичен състав и да усилят оптимално успеваемостта на тренировките си.

Решения за по-добра мозъчна функционалност

ДНК анализите на българската компания дават взор върху действието на мозъка, предразположението на човек към пристрастявания, неприятно въодушевление, меланхолия и още редица болести.

" Разбирайки себе си, хората, които работят специалности, изискващи централизация или креативност, могат да следват персонализираните рекомендации в ДНК разбора и да подобрят своето професионално показване ", акцентира Галя Георгиева.

Само с един ДНК тест и с с помощта на новата технология, която употребяват, от EvaGene могат да проучват до 83 милиона генетични разновидности. Казват, че точно това ги прави разнообразни.
 Гугъл и Amazon влизат в тежка борба за човешкото ДНК
Гугъл и Amazon влизат в тежка борба за човешкото ДНК

Твоят геном коства сред 3 и 5 $ на месец
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР