Българската компания Career Guide, която предлага цялостна програма за кариерно

...
Българската компания Career Guide, която предлага цялостна програма за кариерно
Коментари Харесай

Българска компания подпомага кариерното ориентиране на пловдивски ученици

Българската компания Career Guide, която предлага цялостна стратегия за кариерно насочване и развиване, взаимно с община Пловдив осъществя кариерен план в осем учебни заведения в града. Фирмата работи възпитаници от 6-и и 11-и клас като задачата на програмата е да насочи децата към опознаване на мощните им страни, на гениите им, както и към обмисляне на бъдещата им кариера. В рамките на плана, който е на практика ориентиран към построяването на кариерен проект от учениците, се провеждат срещи сред тях и локални съумели хора, също и с млади бизнесмени, които споделят своя опит.

Интересите на децата са ориентирани главно към IT бранша, изкуствата, дизайна, музиката, сладкарството, готварството и дървообработкато, акцентира създателят на компанията Елица Костова в изявление пред БНР. Тя показа позицията си, че се подценява качеството на образованието в професионалните гимназии и опциите, които те дават. В рамките на самодейност, наречена "Училище фантазия ", с учениците се дискутират хубавите аспекти от учебното заведение и какви благоприятни условия им дава то.

"Говорим за другите герои, за това какво е да бъдеш виновен, да уважаваш другите, да си отзивчив. Това го вършим през интерактивни игри, в които те виждат каква е цената на тези мощни страни, " обясни главната методика на работа на програмата за кариерно насочване и развиване Елица Костова.

През есента следва организирането на конгрес на национално равнище за кариерно насочване на възпитаници, студенти и безработни младежи, както и към лица с опит от две до пет години, които имат предпочитание да се преориентират или да покачат квалификацията си. Компанията Career Guide основава нова парадигма на кариерно насочване и развиване, основана на убеждението, че кариерата е план, който сътворяваме и управляваме, по тази причина е належащо да разкрием полезностите си, да създадем градивни персонални привички и настройки, с цел да реализираме триумф.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР