Българската Коледа продължава до помага. 5-годишният Димитър има аутизъм и

...
Българската Коледа продължава до помага. 5-годишният Димитър има аутизъм и
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на 5-годишния Димитър

" Българската Коледа " продължава до оказва помощ. 5-годишният Димитър има аутизъм и епилепсия. Нуждае се от непрекъснати грижи и специфични уроци при логопед и психиатър.


Посрещнаха ни две усмихнати деца, които се забавляват и си играят като всички останали. Обичат да слушат песнички, от време на време се карат за някоя играчка и най-много за влакчето, което Митко не обича да споделя, даже с дребната си сестричка Лора. На пръв взор няма нищо извънредно, само че не е напълно по този начин. На година и половина Митко отключва епилепсия. Окончателната диагноза му слагат, когато е на три. Дотогава родителите му си мислят, че има тикове, тъй като по този начин им споделила педиатърката.
Ирина Печева - майка на Димитър:Първо ни сложиха диагноза аутизъм, тогава не знаехме за епилепсията, а по-късно към този момент мнението на всички невролози е, че то може да е вторично от епилепсията, дълго време нелекувана. Характеризира се с някакви такива проблеми с аутистично държание.
Благодарение на " Българската Коледа " през последните шест месеца Димитър посещава гратис логопед и психолог. За това време е научил към 100 думи и няколко песнички.
Ирина Печева - майка на Димитър:Миналата година го стопирах за три месеца от логопед, имаше доста огромен декаданс.Общо взето би трябвало да си има непрестанно някой с него. Той не е като детенце на 5 годинки, по-скоро като на три някъде. Трябва да се води на логопед, на психолог, хубаво е да върви на ерготерапевт, само че ние не можем да си позволим.
Митко върви на детска градина единствено за няколко часа, тъй като учителите се опасяват да не получи припадък, а те са ежедневни. Затова майка му е неразделно до него, а " Българската Коледа " им дава вяра за едно по-добро бъдеще.
Ирина Печева - майка на Димитър: Искам да си пожелая здраве най-много за всички дечица, да са здрави и доста щастливи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР