Българската икономика се намира в безпрецедентна ситуация за последните 20

...
Българската икономика се намира в безпрецедентна ситуация за последните 20
Коментари Харесай

Владимир Табутов от ПП: Предлагаме колосално увеличение на пенсиите в сравнение с предишните години

Българската стопанска система се намира в невиждана обстановка за последните 20 години. Ако вземем верните решения, ще имаме късмет От " "  сме предложили пакет от 14 ограничения, като част от тях се отнасят и за превозвачите. Ние предлагаме тези ограничения на държавното управление и отговорността за тяхното приемане е на Министерски съвет. 

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " " (ПП) Владимир Табутов във връзка препоръчаните през вчерашния ден антикризисни ограничения от ПГ на Политическа партия.  

" Мерките ни са съответни и считаме, че ще облекчат всяко едно домакинство. Като член на Комисията по енергетика считам, че в тази сфера би трябвало да се вземат такива ограничения, които да са подобаващи и за семействата, и за бизнеса. Към момента към момента нямаме формулировка на свръх облага или енергийна беднотия. Трябва да въведем такива дефиниции, с цел да не компенсираме хора, които нямат потребност. В Европа всяка страна дефинира по друг начи термина енергийна беднотия и нашата цел е това да се случи допустимо най-скоро в България. Проблемът е не толкоз с дефиницията, а с това в действителност да помогнем на хората, които имат потребност и се затрудняват да си заплащат сметките за ток ", добави той. 

" Друга мярка планува едно колосално нарастване на пенсиите спрямо предходните години. Не мисля, че цените на тока и парното се дефинират от политически напън. Те се дефинират от пазара и активността на КЕВР. Според мен КЕВР е в ръцете на един огромен експерт и това ще способства цените да не нарастват шоково. Към момента нямам визия каква ще е цената на втечнения газ. Утре ще имаме съвещание на комисията и ще изслушваме министъра на енергетиката. в случай че той даде информация за цената, тя ще стане публично налична ", приключи Табутов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР