Българската икономика губи над 1 милиард лева годишно заради неприемането

...
Българската икономика губи над 1 милиард лева годишно заради неприемането
Коментари Харесай

Експерт: Всички ние плащаме ежедневно в магазините решението за Шенген

Българската стопанска система губи над 1 милиард лв. годишно поради неприемането ни в Шенген и по суша. Изчисленията са на Съюза на интернационалните превозвачи. Основният проблем съгласно тях продължава да е чакането по границите, като компаниите в сектора са ощетени с 270 милиона лв. за заплати на чиновниците си, единствено до момента в който интернационалните водачи са на опашка. Темата  разяснява българският представител в Работната група на Европейска комисия по тематиките на превоза Николай Рашков пред Нова телевизия.
Прочетете още
По думите на Рашков всички ние като консуматори плащаме цената от неприемането ни с по-високи цени в магазините от тези на западноевропейците. Рекордите за очакване на границата са от по над два дни, уточни специалистът. Според статистиката най-вече камионите чакат на „ Кулата ”, при Русе и Видин. 

Българският представител в Работната група на Европейска комисия по тематиките на превоза е безапелационен, че контролът по границите ни би трябвало да е непоколебим, без значение дали стоката е за Австрия, или за друга страна. „ Тези инспекции могат да бъдат осъществени по метод, който не затруднява минаването на границата ”, безапелационен е Николай Рашков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР