Българската гейминг компания Imperia Online ще има нов собственик. Това

...
Българската гейминг компания Imperia Online ще има нов собственик. Това
Коментари Харесай

Българската Imperia Online продадена за 10 млн. евро

Българската гейминг компания Imperia Online ще има нов притежател. Това е Stillfront Group AB, която ще придобие 100% от Imperia Online против 10 млн. евро, заяви Stillfront в публично изказване.

Успех за милиони: Как българи сътвориха една от най-популярните игри

Imperia Online е учредена през 2009 година от Доброслав Димитров и Мони Дончев, която създава едноименната компютърна игра. Тя е преведена над 30 езика. Компанията създава и доста други игри. Вече има към 25 заглавия, които са пуснати на пазара и общо над 45 млн. играчи по света. И до през днешния ден Imperia Online е основана в София, като има към 50 чиновници.

Българи изобретиха роботизирана система за инвитро оплождане

Българите, трансформирали света

Приходите на компанията за интервала януари-август 2018 година възлизат на 4,1 млн. евро, като оперативният маржин е 48%. Imperia Online ще резервира цялото си управление непроменено, в което влизат общо 9 души.

"Imperia Online се вписва съвършено в тактиката за напредък на Stillfront за увеличение на портфолиото от студия и игри, които основават дълготраийни връзки с геймърите. Imperia Online е водещ разработчик и издател със солидна и доста лоялна геймърска публика ", разяснява Йорген Ларсън, изпълнителен шеф на Stillfront.

Imperia Online ще стане част от Stillfront през идващия месец. Половината от продажната цена ще се заплати в брой, до момента в който останалите 5 млн. евро ще бъдат дадени под формата на акции в Stillfront. Ако Imperia Online реализира избрани цели, то тя може да получи още общо 17,5 млн. евро, още веднъж 50% в брой и 50% в акции за интервала до края на 2021 година Така общата цена на Imperia Online може да доближи 27,5 млн. евро, което ще зависи от изпълнените цели.

"Ставайки част от Stillfront Group ни разрешава да продължим с създаването на нови артикули в сегмента на онлайн стратегическите игри. За нас това е идната стратегическа стъпка за Imperia Online и чакаме да споделим пазарен опит и да основан синергии с другите студия в Stillfront Group ", разяснява Доброслав Димитров.

Българи провеждат световно съревнование с данни в Европа и Азия

Stillfront сплотява 9 геймърски студия в няколко страни по света. Всички те работят "почти самостоятелно ", като споделят опит и знания. Основните пазари са в Германия, Съединени американски щати, Франция, Англия, Близкия Изток и Северна Африка, само че игрите се оферират в целия свят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР