Българската Fintech компания Colibra стана регионален шампион за България на

...
Българската Fintech компания Colibra стана регионален шампион за България на
Коментари Харесай

Българският стартъп компенсира пасажерите за закъснели полети

Българската Fintech компания Colibra стана районен първенец за България на Световното състезание за стартъпи World Startup Cup, което се организира като част програмата на Innowave Summit 2019 през миналия уикенд. Екипът на Colibra ще има привилегията да показа плана си пред жури от Силиконовата котловина на финала на World Startup Cup в Сан Франциско през май 2020.



 

Още 19 районни първенци ще се изправят един против различен за огромната премия от милион $ от топ вложители като създателя на Apple - Стийв Возняк, създателя на LinkedIn - Рийд Хофман и доста други. Българският мобилен app Colibra впечатли интернационалното жури на Innowave Summit 2019 с преимуществото, че предлага новаторската опция всеки човек, пътуващ със аероплан, да получава незабавно и до 20 пъти по-често отплата в размер на до 200 лева, ако полетът му закъснее с повече от 1 час или бъде анулиран. Всичко това, без човек да се постанова да заплаща, защото услугата е основана на европейската регулация за обезщетения при закъснели полети. 

За четирите месеца, в които Colibra оперира на българския пазар, към този момент е употребена от близо 20 000 души, като е изплатила обезщетения на близо 500 от тях. В началото на 2019 година доверие в българската компания сподели и един от водещите капиталови фондове в страната Eleven Ventures, който направи най-голямата инвестиция от основаването си точно в Colibra. " За нас е голяма  чест, че Colibra съумя да впечатли  жури от подобен висок сан! Да бъдем определени за победител  всред толкоз сериозна конкуренция е доказателство, че имаме огромен  късмет да прославим страната ни на идния край в Сан Франциско! Огромни благодарности  на уредниците на Innowave Summit 2019, които за следващ път демонстрираха, че в България може да се провеждат конференции от международен сан. " - показа Калоян Георгиев, Изпълнителен Директор и Съосновател на Colibra. Мисията на Colibra е да трансформира всяко забавяне или анулиран полет в моментална отплата за клиента. Мобилното приложение на Colibra може да свалите гратис от Гугъл Play, Apple Store или от следния линк (https://colibra.page.link/COLIBRA-NEWS)

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР