Българската федерация по волейбол ще стартира тригодишна програма за ресурсно

...
Българската федерация по волейбол ще стартира тригодишна програма за ресурсно
Коментари Харесай

БФВ ще реализира специална програма за подпомагане на клубовете за кондиционна подготовка в детско-юношеския волейбол

Българската федерация по волейбол ще започва тригодишна стратегия за ресурсно подкрепяне на клубовете, ангажирани с детско-юношески волейбол.

Фокусът на програмата ще пада върху работата във връзка с кондиционното положение на младите състезатели.

От изключителна значимост е наред с волейболните тренировки да се организира и целева подготовка за възстановяване на физическото равнище на младите състезатели – причина за по-високи резултати, само че и предварителна защита против травми.
 Родители стачкуват против наредбата на БФ Волейбол - “Такса за развиване ” Родители стачкуват против наредбата на БФ Волейбол - “Такса за развиване ”
Направеният разбор демонстрира, че немалка част от клубовете не са в положение да си разрешат кондиционни експерти, а евентуално и нужните принадлежности за пълноценна кондиционна подготовка.

Планирано е поддръжката да бъде ориентирана точно към тези клубове. Съответното подкрепяне ще бъде обвързано с присъединяване в семинари, водени от потвърдени експерти в региона на кондиционните тренировки.

" Желанието ни е да „ въоръжим “ треньорите в клубовете както с материална база, по този начин и с теоретични знания за потреблението й. Фокусът ни ще попадне върху принадлежности и тренировки, подобаващи за деца на възраст сред 13 и 16 години. Считаме, че с подобаващото съоръжение и предоставени видеоматериали, кондиционните подготовки за тези възрасти биха могли да бъдат провеждани и от волейболните експерти. Внедряването на сходни практики ще бъде значима причина за по-високо спортно равнище при подрастващите и за по-успешно консолидиране на състезателите в мъжки и женски тимове ", съобщи Давид Давидов - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и отговорник за детско-юношеския волейбол.

" Програмата ще е тригодишна, като в границите на този интервал чакаме да достигнем до всички клубове, интензивно работещи с подрастващи и искащи да се включат нея. Критериите за попадане в първата група на подкрепените клубове ще са основани главно на постигнатите резултати в шампионатите от последните години. През идващите години кръгът ще бъде разширяван, като планираме да стартираме с 25 клуба още от тази есен. Очакваме водещи и ресурсно обезпечени клубове да правят отстъпка правото си на приемане на сходно подкрепяне, тъй че да обхванем по-голям брой действително нуждаещи се клубове, още през първата година на плана. Ще предоставим на клубните ръководители и способи за премерване и следене на напредъка при работата по това направление, с опция за отчитане на резултатите във времето ", посочи членът на комисията за детско-юношески волейбол Николай Иванов.

" Финансирането на тази стратегия няма да бъде за сметка на бюджета на Българската федерация по волейбол. Ще притеглим нови сътрудници, ангажиращи се с Българската федерация по волейбол съответно за тази самодейност ", сподели още Давид Давидов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР