Българската делегация няма да лети с правителствения самолет Премиерът акад.

...
Българската делегация няма да лети с правителствения самолет Премиерът акад.
Коментари Харесай

Пропадна пътуването на премиера в САЩ

Българската делегация няма да лети с държавния аероплан

Премиерът акад. Николай Денков, който до дни се чака да сдаде поста на Мария Габриел, няма да пътува за Съединени американски щати, а българската делегация няма да употребява държавния аероплан, твърди вестник Труд, базирайки се на лични източници от Министерски съвет.

Визитата на министър-председател в Щатите разбуни политическите духове в Народното събрание. Остро реагира водачът на ГЕРБ и сътрудник в (не)коалицията Бойко Борисов, който дефинира визитата за безсмислена, защото Денков няма да бъде позволен до Белия дом, нито ще бъде признат от почитан източник във Вашингтон. 

Премиерът, който действително се очакваше да лети с оставката в джоба, отхвърли да изясни каква е задачата на пътуването зад океана и бе сбит, че ще даде доклад като се върне. 

В същото време спекулациите, че Политическа партия са платили 100 хиляди $ на американски лобисти, с цел да обезпечат посрещането на премиера Николай Денков в Овалния кабинет в Белия дом, по този начин и не бяха отречени. Напротив - от ден на ден източници сочеха, че партията употребяват лобистката " Манатос и Манатос “, с цел да обезпечат визитата на българската делегация в Щатите. В нея липсваха други представители, с изключение на тези на Политическа партия, а казусът пристигна оттова, че всичко останало се плащаше от републиканския бюджет. Според калкулации на специалисти, в случай че беше спазен първичния проект с 30-ина пътуващи, визитата щеше да коства най-малко 1 млн.долара.

Засега известие за командировка в Съединени американски щати има само от икономическото министерство. В него се споделя, че министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и неговият заместител Николай Павлов отпътуват на работно посещаване в Съединените американски щати на следващия ден.

От министерството показват и програмата на двамата министри - в столицата Вашингтон те ще проведат срещи с представители на Групата на Световната банка, Търговска камара на Съединени американски щати, както и с представители на интернационалните корпорации в областта на автомобилната промишленост, логистиката, високите технологии и производството на системи за предпазване на сила. Предвижда се да бъдат разисквани въпроси от общ интерес в региона на стопанската система и вложенията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР