Българската държавна компания за млечни продукти Ел Би Булгарикум“ и

...
Българската държавна компания за млечни продукти Ел Би Булгарикум“ и
Коментари Харесай

„Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ създават общо предприятие

Българската държавна компания за млечни артикули „ Ел Би Булгарикум “ и японската „ Мейджи “ ще основат обща изследователска лаборатория. Целта е още по-голямо разпространение на българското кисело мляко на азиатските пазари, оповестяват от Министерството на стопанската система и промишлеността, цитирайки министъра на стопанската система Богдан Богданов, който е на посещаване в Токио.

Развойният център ще се концентрира върху изследователската активност и нововъведенията в областта на млекопроизводството и има за цел да увеличи научно-изследователския капацитет и експертизата в региона на закваските, пробиотиците, здравословното хранене.

Очаква се взаимният институт да започва през 2024 година

Съвместната инвестиция в изследователска лаборатория в България е един от главните ни цели. Очакваме новият план да започва в България през идната година. Поставяме основите за съдействие и за идващите 50 години “, сподели Богданов.

Сътрудничеството сред българската страна и „ Мейджи “ започва през 1973 година, когато в Япония стартират първите продажби на българско кисело мляко, създадено по българска технология и с българско ноу-хау. Благодарение на съдействието българското кисело мляко се разпознава към този момент от близо 95% от японците.

България постоянно ще бъде благонадежден стопански сътрудник, на който Япония може да разчита “, сподели още министър Богданов. Той подчертава на обстоятелството, че макар следената криза в Западна Европа, българската стопанска система продължава да пораства с близо 2%. За третото тримесечие на годината страната ни се подрежда в топ 5 по стопански напредък в границите на Европейски Съюз.

Министър Богданов е на публична аудиенция в Япония, където се срещна с президента на „ Мейджи Холдингс “ Кадзуо Кавамура и с президента на компания „ Мейджи “ Кацунари Мацуда.

През идната седмица се чака представители на „ Мейджи “ да дойдат в София за завършване на плана.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР