Българската държава се управлява така, че тези, които са на

...
Българската държава се управлява така, че тези, които са на
Коментари Харесай

Съветът към президента: Трябват гаранции, че управляващите носят отговорност за делата си


" Българската страна се ръководи по този начин, че тези, които са на власт, се интересуват само от това да задържат властта колкото е допустимо по-дълго; властимащите не желаят, а и нямат потенциал да разискват и вземат решение най-острите проблеми на нацията ", написа в следващия разбор на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, който се води от социолога проф. Александър Маринов.

В разбора на звеното се показва, че са нужни " солидни гаранции, че всеки, който е получил власт от жителите, ще я упражнява по наложителни стандарти, ще се регистрира и ще носи действителна отговорност, като в това отношение основни са функционалностите на правосъдната власт ".

Системните недостатъци на модела на ръководство у нас и на връзките сред страната и обществото могат да се решат единствено с дълбока промяна, която да овласти жителите и да наложи механизми за бистрота и за действителна управническа отговорност. Това е един от изводите в разбор на Стратегическия съвет към президента, направен въз основата на публичното разискване при подготовката на Национален стратегически документ на България, показано на 6 август тази година от президента Румен Радев. Изводите са фокусирани върху аргументите за незадоволителните резултати в публичното развиване у нас, оповестиха от " Дондуков " 2.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР