Българската браншова камара Пътища изпрати позиция на строителния бранш по

...
Българската браншова камара Пътища изпрати позиция на строителния бранш по
Коментари Харесай

Българска браншова камара “Пътища”: Държавата рекетира строителния бранш, ще ни погубят!

Българската браншова камара " Пътища " изпрати позиция на строителния отрасъл във връзка протичащото се с неизплащането на средствата за осъществените действия в бранша.

Днес в цялата страна, на 24 места се организираха митинги, като бяха и затворени основни пътни сектори.

Ето какво се споделя в позицията на строителния отрасъл:

" Държавата рекетира строителния отрасъл като повече от година отхвърля да разплати осъществени действия в бранша. Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместника му Андрей Цеков и ръководителя на парламентарната комисия по районно развиване Настимир Ананиев целят да погубят цялостен един бранш, поради непросветеност. Българска браншова камара “Пътища ” и Камарата на строителите в България няма да разрешат да се стигне до там, безапелационни бяха представителите на двете браншови структури.

 Хиляди чиновници в цялата страна се включиха в Националния митинг на бранша. Представителите на бранша бяха безапелационни, че сме очевидци на опити да се внушават лъжи с политически цели. Решението дали има изрядни и неизрядни компании е в ръцете на способените органи. Не одобряваме да се издават политически присъди от представители на властта със съмнителна експертиза. Във връзка с обвиняванията, че пътно-строителните компании желаят продължение на договорите за поддържане и настоящ ремонт, от ББК “Пътища ” обявиха, че всички компании упорстват страната незабавно да приключи договорните им връзки и да организира нови процедури.  Животът и здравето на всички ползватели на пътната мрежа са най-важни, а ръководещите с лека ръка ги подценяват. Това е неприемливо, безапелационни са строителите.

От Камарата на строителите в България бяха безапелационни, че без навременни ограничения за индексация и разплащания по всички проекти  в строителството, осъществяването им ще стане невероятно и страната ще загуби милиарди левове.

След дадения брифинг в Министерски съвет настоящето ръководство на страната потвърди че няма потенциал да реши основаните от него големи проблеми в пътния отрасъл и бяга от отговорност, посредством неистини и операции. "

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР