Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване

...
Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване
Коментари Харесай

ББР ще осигурява непрекъсната ликвидност на банковата ни система

Българската банка за развиване ще играе значима роля за застраховане на непрекъснатост на ликвидността в банковата система, която да бъде разполагаем на дребните и междинните предприятия и да облекчи българския бизнес. Това разгласи основният икономист на ББР Илия Лингорски в телевизионно изявление.

" След като нарастването на капитала на банката, което анонсира държавното управление, е към този момент факт, ББР ще разгласи обществено и транспарантно всички критерии, по които новите стратегии в поддръжка на дребния и междинния бизнес ще бъдат привеждани в деяние ", изясни Лингорски.

Става дума за система от ограничения, които да поддържат и поддържат потенциала на банковия бранш за опазване на достъпа до финансиране на дребните и междинните предприятия в този интервал на изключителни условия. Фокусът на поддръжката е портфейлна гаранция, която ББР посредством към този момент нараствания си капитал ще може да даде по избрани критерии на комерсиалните банки и да показа риска с тях по време на рисковата обстановка. Решенията по отношение на кредитната активност в тази изключителна стратегия ще зависят от банките и ще останат на пазарен принцип. „ Имаме добър опит през годините до момента в работата с комерсиалните банки посредством гаранционни принадлежности, тъй че да могат да продължат потока на ликвидност към дребния и междинния бизнес “, сподели основният икономист на ББР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР