Българската банка за развитие отчита нараснал интерес към своите програми

...
Българската банка за развитие отчита нараснал интерес към своите програми
Коментари Харесай

ББР отчита ръст на интереса към своите продукти

Българската банка за развиване регистрира повишен интерес към своите стратегии и артикули. След измененията в Устава на ББР, който слага таван на отпуснатите заеми от 5 млн. лв., банковата група удостовери 77 покупко-продажби за непосредствено финансиране на стойност 32,7 млн. лв.. Освен това от юли до момента ББР е подкрепила косвено, през мрежата на комерсиалните банки и небанковите институции в страната, над 390 компании на обща стойност 79,8 млн. лв..

В идващите седмици следва подписването на още 100 покупко-продажби за заеми и лизинг на дребни и междинни предприятия в размер на 92,8 млн. лв..

Компаниите, подкрепени от банката и нейните дъщерни сдружения, са главно в секторите на търговията, превоза, производството и преработващата индустрия.

ББР е банка със специфична задача и фокус – поддръжка за дребния и междинния бизнес в страната и за започващите предприятия. Тя притегля ресурса си от интернационалните финансови институции и е дълготраен сътрудник на ЕИФ и Европейска инвестиционна банка. В последните седмици ББР разгласи нова стратегия с поддръжката на Паневропейския гаранционен фонд за финансиране на секторите с най-затруднен достъп до кредитен запас – започващите компании и креативните промишлености. От октомври до момента единствено по тази стратегия банката е обработила над 108 запитвания на стойност 93,8 млн. лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР