Българската банка за развитие е заявила принципно съгласие да кредитира

...
Българската банка за развитие е заявила принципно съгласие да кредитира
Коментари Харесай

Банката за развитие дава кредит за създаване на гаранционен фонд

Българската банка за развиване е декларирала кардинално единодушие да кредитира основаването на Гаранционен фонд, който да размени професионалната застраховка на туроператорите, заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. С възможния заем ще се обезпечи незабавно финансов запас, а след това той ще бъде връщан от вноските на организациите.

Създаването на фонд бе поискано от сектора и клиентите, откакто поради пандемията от Ковид-19 се провалиха стотици пътувания, а огромна част от потребителите не получиха предплатените пари за пътувания незабавно назад.

Експерти са предложили три модела за основаване на Гаранционен фонд, чиято обща каса, която ще се употребява при положение на форсмажор или банкрут на организации за разплащане с туристите, ще се цялостни с вноски от самите компании. Единият вид е входящите туроператори да не заплащат вноски, защото техния риск се покрива от непознатите гаранционни фондове, изясни Георгиева.

Зимният сезон протича сполучливо, като през януари, макар неналичието на сняг, има растеж на пристигналите у нас туристи в съпоставения с миналогодишния месец, който бе с рекордни резултати, уточни Димитров. Хотелиерите съумяха да измислят различни занимания като изобразяване с наслойка от вино, тъй че да не изгубят клиентите си, уточни той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР