Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) организира Ден на пациентите с

...
Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) организира Ден на пациентите с
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за рака на кожата

Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) провежда Ден на пациентите с онкологични кожни болести под надпис: „ Меланомно общество в обществото “.

Събитието ще срещне пациенти с малигнен меланом и техни близки с водещи експерти в региона на лекуването на болестта, учени-медици, психолози, специалисти по здравни грижи и други.

Целта е всички дружно да се срещнат с най-новите лечения и новаторски способи за лекуване, опциите за диагностика, опазване и осъществяване на репродуктивните функционалности на пациенти с меланом, психосоциална поддръжка и водене на пълностоен обществен живот след диагнозата.

Форумът ще се организира на 23 юли 2022 година, събота, от 10:00 часа в зала „ Средец “, хотел „ Балкан “, гр. София.

Денят на пациента, проведен от БАДО, е част от самодейността на асоциацията за основаване на „ Меланом Пациентска общественост в България “.

Мисията на медиците в организацията е да срещнат хората с опциите за предварителна защита, с пътя на пациента с сложена към този момент диагноза и да отговорят на въпросите, които болните и техните фамилии си задават. „ Искаме хората да знаят, че диагнозата не е присъда.

Срещата ще се трансформира в място за споделен опит и полемики, които да разсеят страховете от страничните дейности от лекуването и развиването на болестта, ще даде вероятност за качеството на живот, с помощта на новите лечения и опциите на науката “, сподели доктор Гергана Шаламанова – шеф на отделението по здравна онкология и онкологични болести в кожните заболявания в Комплексния онкологичен център в Пловдив  и ръководител на Българската асоциация по дермато-онкология.

Според медицинските експерти от асоциацията такива срещи са значими както за пациентите с онкологични кожни болести и техните близки, по този начин и за лекарите в региона, тъй като им дават опция да се опознаят взаимно и дружно да обсъдят тематиките, които са значими за хората.

„ Медицината към този момент е прекомерно напред в диагностицирането, лекуването и следенето на онкозаболяванията. Затова знанието за тях, поддръжката и доверието сред лекари и пациенти, трансформират пациента в деен участник в избора на лекуване, откакто му бъде препоръчано такова от лекуващия онколог и в основен мотор по пътя към пълноценния живот и сполучливото възобновяване “, акцентира доктор Ива Гаврилова, дм от клиниката по Онкодерматология към Националния онкологичен медицински център и член на УС на БАДО.

Повече за идното събитие можете да намерите във ФБ събитието и на уеб страницата на БАДО: https://bado.bg/.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР