Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Заведенията обидени на Асен Василев. В какво го обвиниха

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се възмутиха от изявление на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, с което по думите им непосредствено нападна техния отрасъл. Това се споделя в позиция на организациите, изпратена до медиите.

Асен Василев съобщи през вчерашния ден, че е срещу диференцираната ставка на Данък добавена стойност, тъй като „ видяхме с ресторантьорите, че това не стига до крайния консуматор. “

Заради тези негови думи притежателите на заведения го упрекнаха, че се държи несъответстващо към бизнеса.

„ Още когато беше въведена тази антикризисна мярка, беше оповестено, че тя е за избавяне на бизнеса и ние почтено и отговорно декларирахме, че от нея не може да се чака понижаване на цените. Нашият отрасъл беше затворен за към година, та можеше и нулеви цени да обявим, тъй като през това време нямаше заведения, в които да се влезе. Оборот също нямаше… В резултат, на което голяма част от нашите сътрудници банкрутираха “, се показва в позицията, изпратена до медиите.

По думите на притежателите на заведения антикризисното понижаване на Данък добавена стойност е избавило останалите, които са съумели да запазят препитанието си и огромна част от чиновниците.

„ Г-н Василев, в случай че разбирахте най-малко малко от бизнес, щяхте да сте наясно, че откакто 2 години си бил лимитиран, няма по какъв начин с магическа пръчка да се възстановиш сега, в който са ти разрешили да работиш обикновено. Правителството си е раздало опорни точки какъв брой доста пособие на бизнеса и ги развява по тв приемника. Не! Ние сме част от българския бизнес и ви споделяме, че единствено ни мачкате и от вас няма никаква поддръжка “, се споделя в позицията.

Те акцентират, че намаляването на Данък добавена стойност за заведенията не е понижило цените за крайния консуматор, само че е задържало равнищата им, до момента в който в този момент " аргументите за покачването на цените са напълно други и са основателни ".

По думите им цената на тока, която сега бизнесът заплаща, и 0% Данък добавена стойност не може да я компенсира.

Собствениците на заведения показват, че в разгара на летния сезон се стопира мярката 60/40: „ Имахме известни подозрения дали го вършиме от неведение и неумелост, само че към този момент сме уверени – задачите се в закриването на цели браншове от българската стопанска система ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР