Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Ресторантьорите излязоха с остра позиция срещу управляващите: На произвола на съдбата са оставени хиляди български предприемачи

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват своето мощно терзание от обстоятелството, че дневният ред на държавното управление и Народното събрание съществено се разминава с проблемите, пред които е изправен българският бизнес. Това стана ясно от публикувана до медиите позиция.

„ Ние ясно осъзнаваме, че на километри от границите ни се води война и показваме своята съпричастност към всички, наранени от нея, без значение от националността им. Съгласни сме, че те би трябвало да получат поддръжка и доста наши членове се включват с такава съгласно опциите си. Но недоумяваме за какво на произвола на ориста са оставени хиляди български бизнесмени и стотици хиляди техни чиновници. Наясно сме, че рецесиите, блъснали човечеството са световни, само че с очите си виждаме по какъв начин българското държавно управление и парламент не вършат безусловно НИЩО за най-малко частичното им преодоляване у нас. И виждаме по какъв начин в останалата част от Европа това не е по този начин. Тече само препирня да тръгне ли на някъде българското оръжие, кой кого да надцака за някой значим пост или в чий политически интерес да се извърши така наречен правосъдна промяна ”, написа в позицията.

Ресторантьорите упорстват оцеляването на българския бизнес и българските жители да бъде главен приоритет за страната.

„ Свидетели сме на чутовна инфлация. Ужасяващи цени на ток, газ, горива. Галопиращи цени на всичко. Липса на каквато и да е предвидимост по повод даже на утрешния ден. Оборотите ни спадат фрапантно и постоянно работим даже на загуба, само че не можем да си позволим цените в заведенията ни да се подвигат с темпото, с което порастват тези в магазините и на борсата, тъй като покупателната дарба на клиентите ни понижава от час на час. Служителите ни, които също са част от стопанската система, упорстват за покачване на заплатите, тъй като не устоят на инфлационното движение. И са прави. Разходите ни са по три, приходите ни – на минус. И това важи освен за нашия бранш, а за съвсем целия български бизнес ”, пишат още те.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България упорстват страната да влезе във функционалността си и да направи всичко допустимо за преодоляване на рецесиите и съответна поддръжка за най-засегнатите от тях.

„ А не да ни преследва като нарушители и да променя разпоредбите в придвижване, с цел да попълня финансовите си дупки с връщането на към този момент получената от бизнеса поддръжка. Постепенно изчезнаха всички стопански ограничения с претекста, че към този момент COVID-19 няма. За избавление от новите рецесии не се приказва. Имитират се обезщетения за тока, които са извънредно незадоволителни и макар които сметките ни са най-малко два пъти по-високи спрямо миналогодишните. Уважаеми госпожи и господа ръководещи, вземете се в ръце и работете за България и жителите й! От нашето оцеляване, зависи и вашето ”, приключват позицията си ресторантьорите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР