Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда

...
Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда
Коментари Харесай

БАПЗГ: Призоваваме за адекватни защитни мерки за спешните медици

Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда арогантността на млад мъж, който в нетрезво положение е показал вербална и физическа експанзия против здравна сестра от Спешното приемно поделение на МБАЛ „ Рахила Ангелова ” АД - Перник. Това се споделя в позиция на Асоциацията по отношение на вчерашния случай.

„ За страдание това е следващият случай на потърпевш от експанзия медицински експерт, до момента в който извършва своя човешки и професионален дълг. Опитната здравна сестра работи повече от 20 години в Спешното поделение на Пернишката болница. Колегите ѝ споделят, че тя е извънредно етична, търпелива и доста добра в своята специалност. След побоя, който ѝ нанася пияният пациент, здравната сестра е призната в Неврологичното поделение на болничното заведение с голям брой контузии по тялото и комоцио. Тя се намира и в прочувствен потрес “, показват от БАПЗГ.

Асоциацията упорства за бързо и заслужено наказване съгласно плануваното в закона. „ Призоваваме за съответни защитни ограничения за медицинските експерти от незабавните приемни отделения, центровете и филиалите за незабавна здравна помощ “, декларират от там и напомнят, че доста медици са напуснали системата, откакто са станали жертва на нападателни прояви от страна на пациенти и техни близки.

БАПЗГ ще спомага и помогне на потърпевшата здравна сестра, заявяват от Асоциацията.

„ Надяваме се тя да успее да се възвърне физически и душевен, да надмогне претърпяната болежка и засегнатост. Но дали няма да бъде следващият медицински експерт, който ще напусне здравната система, тъй като е осъден, че оказва помощ и избавя? “, питат от БАПЗГ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР