Българската асоциация на музикалните продуценти вече е национална ISRC агенция

...
Българската асоциация на музикалните продуценти вече е национална ISRC агенция
Коментари Харесай

БАМП получи лиценз да издава идентификационни кодове за всички родни звуко- и видеозаписи


Българската асоциация на музикалните продуценти към този момент е национална ISRC организация и формален снабдител на неповторимите ISRC кодове за България. Преди няколко дни асоциацията на продуцентите у нас подписа контракт с Международната федерация на звукозаписната промишленост (IFPI), по силата на който закупи статут, който ще улесни монетизацията на цялото българско музикално наличие в цифрова среда.

ISRC кодът е интернационален общоприет код, посредством който всеки аудио- или видеозапис " живее " и бива разпознат в цифровите платформи и освен там. На база на този код все по-често записите участват и в базите данни на всички сдружения за групово ръководство на права. ISRC кодът е паспортът на записите, без който те не биват допускани там, където музикалното наличие генерира доход за своите основатели и притежатели на права.

" Новият статут на БАМП като Национална ISRC организация е стратегическа стъпка напред за цялата музикална колегия в България. Освен удостоверение за доверието на международния музикален бизнес към нашето съдружие, той е и прагматичен инструмент за по-бърза и ефикасна цифровизация на българския музикален азбучник. Новият механизъм за издаване на тези кодове цели да подреди частично безредното шифроване на български записи досега, да разпознава всеки продуцент и да сътвори изясненост кой би трябвало да получи приходите от използването на избрана музика, отбелязва изпълнителният шеф на БАМП Ина Килева.

Повече информация по тематиката е налична в специфична секция, отдадена на ISRC кодирането на уеб страницата на БАМП.

Международната федерация на звукозаписната промишленост (IFPI) съставлява международната звукозаписна промишленост, като сплотява над 1300 членове - водещи и самостоятелни звукозаписни компании от 60 страни, както и представителни национални групи на територията на 56 страни.

Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) e съдружие с нестопанска цел, което сплотява водещи български продуцентски компании в региона на звукозаписната промишленост. През 1999 година асоциацията е приета за национална група на Международната федерация на звукозаписната промишленост (IFPI) за България и спомага за реализацията на нейните цели и задания, стратегически за промишлеността по целия свят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР