Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори магазин в

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори магазин в
Коментари Харесай

БАБХ затвори магазин в Област Кюстендил

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) затвори магазин в Област Кюстендил, заради хигиеничното му положение , оповестяват от институцията.

В интервала сред 12 юни и 16 юни тази година от БАБХ са направили 2 165 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене. От тях 1 646 са по формален планов надзор, а 66 по сигнали и недоволства от жители. Съставени са 18 акта за установени административни нарушавания и 133 наставления.

През миналата седмица от БАБХ са унищожени към 762 кг храни и към 130 яйца, с изминал период на валидност . Възбранени и ориентирани за заличаване са още 403 кг и 42 литра храни от скотски и неживотински генезис.

При осъществените инспекции на територията на страната установените несъответствия включват: предложение на храни с изминал период на валидност, без документи за генезис, без етикетировка, погрешно съхранени; несъответствия по сграден фонд, софтуерно съоръжение и незадоволително хигиенично състояние; работещи обекти, които не са вписани в регистъра по Закона за храните и други.
 Агенцията по храните затвори 5 заведения за 4 дни
Агенцията по храните затвори 5 заведения за 4 дни

Заведенията са ситуирани в областите на Кюстендил, Пловдив и София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР