Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), за периода от

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), за периода от
Коментари Харесай

Правят сладолед от продукти с изтекъл срок

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), за интервала от 26.06. до 14.07.2023 година, извърши засилени инспекции в цялата страна на предприятия, в които се прави произвеждане на сладолед. Това оповестиха от Агенцията.

Целта на инспекциите е определяне сходството на обектите с условията на настоящото законодателство, което включва съблюдаване условията на софтуерната документи за произвеждане на сладолед; входящ надзор на първични материали и материали; потребление на влаганите добавки; съблюдаване условията за даване информацията за храните на потребителите; проследимост на разнообразни партиди подготвен артикул и осъществяване на вътрешно мониторинговите стратегии.

Инспектори от отделите " Контрол на храните “ при Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) направиха общо 65 инспекции, при които са издадени 7 наставления за несъответствия по материално-техническата база на обектите, погрешно етикетиране и други.

На територията на ОДБХ Варна е затворен един обект, работещ след подадено съобщение от бизнес оператора за краткотрайно прекратена активност. Установени са следните нарушавания: при производството на сладолед се влагат първични материали с изминал период на валидност, погрешно предпазване на първични материали и храни, несъответствия в хигиеничното положение на обекта, неприятна хигиена на личния състав, липса на записи за проследимост. За установените нарушавания на бизнес оператора е връчен акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР