Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спешно купува препарати

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спешно купува препарати
Коментари Харесай

БАБХ спешно купува препарати за диагностика на чума по животните

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) незабавно купува препарати за диагностика на чума по дребните преживни животни.
Телефонните измамници „ хванаха ” и чумната зараза Плашат фермерите със болестта и желаят пари, с цел да не вземат проби от животните им
Поканена да достави реактивите е компания, учредена през юли с главен предмет на активност в областта на компютърната техника.

На 7 август БАБХ поръчва препарати за диагностика на чума.

Близо 40 хиляди дози за разкриване на антитела против чумата по дребните преживни животни, съвсем 2 хиляди за разкриване на антиген на вируса и 2 хиляди дози за диагностика в действително време.

Прогнозната цена е съвсем 336 хиляди лева без Данък добавена стойност. За договаряне е поканена само компанията „ Глобул вижън 2018” ЕООД.

Според Търговския указател седалището е в София в жилищен блок. На адреса отхвърлят да има компания. Дружеството е вписано в съда на 6 юли с капитал от 500 лева Управител и едноличен притежател е 28-гоздишният Никола Явахчов . Работи в Центъра за градска подвижност като чиновник на углавен паркинг. Твърди, че е подложен на офанзива от съперници. Твърди, че е получил покана от БАБХ за директно договаряне.

„ Аз се занимавам с доста бизнеси. Това е един от тях. Не ми е хрумнала концепцията. Просто имам нужните контакти и от дълго време договарям с френската лаборатория да стана техен дистрибутор. Ще вземам участие и ще записвам на всички места и ще спечелвам с качество, тъй като това е една от водещите френски европейски лаборатории и с цена, тъй като имам преференциален договор”, изясни по телефона Явахчов.

Явахчов изпратил пълномощие от 1 август от френската компания, с която получава право да записва продуктите им у нас.
Напрежение в Странджа при повторното взимане на проби за чума по животните В град Болярово остана единствено едно стопанство без втора проба
От фондация „ Четири лапи”, които наблюдават случая от близко, упорстват Министерството на земеделието да изясни за какво не са поръчани незабавно препаратите, откакто бе записано огнището на чумата.

От Агенцията за сигурност на храните изпратиха писмо. При появяването на заболяването институцията не е разполагала с никакви препрати, по тази причина се е наложило незабавното възлагане на социална поръчка. Препаратите, за които е оповестена поръчката, са единствените регистрирани у нас, прецизират от организацията. И допълват, че законът ги задължава да употребяват единствено регистрирани артикули.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР