Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе информационен ден

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе информационен ден
Коментари Харесай

С информационен ден беше представен проектът „Оптимизация и електронизация на регистрите и работните процеси в БАБХ“

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) организира информативен ден за разпространение на план BG05SFOP001-1.016-0001 „ Оптимизация и електронизация на регистрите и работните процеси в БАБХ ". Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство " 2014-2020, съфинансирана от Европейския обществен фонд, предпочитана ос „ Административно обслужване и е-управление ".

БАБХ поддържа 65 регистъра, посредством които се обработва информация по петте области на надзор - регистрация на животните и животновъдните обекти; регистрация на обекти за произвеждане, търговия и превоз на храни и странични скотски продукти; произвеждане и търговия с ветеринарномедицински продукти; произвеждане, търговия и превоз на фуражи; стартиране на пазара на артикули за растителна отбрана, торове и обвързваните с тях действия и реализиране на фитосанитарен надзор.

Целта на изпълнявания план е възстановяване на контролната активност на БАБХ както и на административното обслужване на жителите и бизнеса и понижаване на административната тежест, посредством възстановяване на дейностите.

Проектът ще обезпечи тематичното сливане и електронизиране на регистрите, поддържани от организацията, електронизация на работните процеси и консолидиране на осведомителните източници. Работните процеси на централно и регионално равнище, включително и за даване на над 77 административни услуги по електронен път ще се усъвършенстват, посредством създаването на профилирана осведомителна система за ръководство на областите на надзор на БАБХ. Изпълнението на плана ще способства доста за развиването на една от секторните системи на е-управлението - е-земеделие.

Проектът ще бъде приключен в края на актуалната година и следва да бъде въведен в употреба при започване на 2024 година, което ще сложи БАБХ в позицията на администрация, предлагаща всички свои услуги напълно по електронен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР