Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание
Коментари Харесай

Агенцията по храните откри фалшиво сирене

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи високо наличие на немлечна лой в проба от сирене, взета при инспекция предходната седмица, заяви Българска национална телевизия. Пробата е от артикул, разгласен като краве сирене и е създаден от български бизнес оператор.

Инспектори на БАБХ ревизират предприятието производител. Извършва се цялостно следене на създадените и публикуваните в комерсиалната мрежа количества, които неотложно ще бъдат изтеглени. За установеното нарушаване на производителя ще бъде наложена санкция. Законът за храните планува имуществена глоба в размер от 2 000 до 4 000 лева за първо нарушаване, а при наново - до 6 000 лева

По време на инспекцията в София са били взети общо 8 проби от млечни артикули, които са били изследвани за съществуване на немлечни мазнини. Пробовземането е осъществено в наличието на представители на Комисия за отбрана на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „ Активни консуматори “.

В края на предходната година данните на земеделското министерство разкриваха, че от началото на 2019 година до края на август млекопреработвателите са свили покупките на краве мляко с близо 2 млн. литра до 442 млн. литра. В същото време производството на " млечни " произведения с вложение на растителни масла се е нараснало с близо 6% - от 7904 тона на 8338 тона. Количествата сирене, направено от истинско мляко, са спаднали с 3% - от 48 655 тона на 47 068 тона. Данни на Асоциацията на млекопреработвателите през 2017 година пък сподели, че българите са изяли 12 000 тона палмова лой във тип на сирене.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР