Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши за периода

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши за периода
Коментари Харесай

БАБХ извърши 2825 проверки по морето свързани с летния туристически сезон

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши за интервала от 1 юни до 17 септември в това число, 2825 инспекции в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене , в това число и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти, предлагащи услугата „ all inclusive “ и други. Проверките бяха осъществени на териториите на Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) Бургас, Варна и Добрич.

Унищожени са 617 кг храни от скотски и неживотински генезис с изминал период на валидност, без етикетировка и документи за генезис, както и храни, предлагани от обекти без регистрация по Закона за храните.

Издадени са 6 заповеди за прекратяване активността на обекти , от които три на територията на ОДБХ Добрич и три на територията на ОДБХ Варна.

За установени несъответствия са формирани 37 акта и 284 наставления . Основно са за погрешно предпазване на храни и предложение на храни с изминал период на годност; предложение на храни без етикетировка и без документи за произход; открити обекти без регистрация по Закона за храните; изчезнали дезинфектанти и други.

Инспекторите подчертаваха в инспекциите на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти и осъществяване на проследимост на техните снабдители. В обектите за публично хранене е осъществявана инспекция дали работещите лица, имат постоянно заверени персонални здравни книжки, както и за съблюдаване от личния състав на противоепидемичните ограничения, свързани с COVID-19 .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР