Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата

...
Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата
Коментари Харесай

Българка загина след инцидент в Кушадасъ

Българска туристка почина при случай в турския курорт Кушадасъ. Жертвата е 67-годишна жена от Хасково, която е била на фамилна отмора. Злополуката е станала предишния вторник, оповестява Haskovo.info.
За да бъдат върнати в хотела си, който бил на 2 км от плажа, туристите били натоварени в необезопасено влакче. То било претъпкано и имало правостоящи, измежду които била и починалата ни сънародничка.
Близките ѝ описват, че водачът на влакчето взел един от завоите с висока скорост и дамата изхвърчала в придвижване. При рухването тя получила два кръвоизлива в мозъка. На помощ се притекли живеещите в къщите наоколо. По-късно пристигнала и кола за спешна помощ, която откарала хасковлийката в болница, с цел да ѝ бъде направена интервенция. Въпреки напъните на лекарите обаче, дамата умряла 3 дни по-късно.
Семейството на дамата поискало подпомагане от управата на хотела, само че такова не им било оказано. Тогава те се обърнали към консулството ни в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която приказва български език. Тя им помогнала при връзката с лекарите в болничното заведение, а по-късно и за преместването на тялото назад в България.
Близките на умрялата са решени да съдят управата на хотелския комплекс, където е станал случая. Те търсят подпомагане и от българската страна, с цел да се заведе дело против хотела, защото не е обезпечил сигурността на туристите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР