„Българска роза“ – Карлово ще увеличи износа си за Китай

...
„Българска роза“ – Карлово ще увеличи износа си за Китай
Коментари Харесай

16+1 в София: „Българска роза- Карлово ще изнася за Китай розово масло и козметика за 40 млн. лева


„ Българска роза “ – Карлово ще усили износа си за Китай на розово масло и козметика. Това става допустимо, откакто един от най-големите родни производители на розово масло подписа 5-годишно съглашение с китайската козметична корпорация Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко. Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското дружество да доближи до 40 милиона лв. в дълготраен проект. Договорът бе подписан от президента на китайската козметична корпорация господин Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, пълномощник на „ Българска роза “ АД в наличието на ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България господин Васил Велев и президента на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ господин Димитър Манолов.

Събитието се състоя в границите на Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните от самодейността за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа „ 16+1 “, на която София е хазаин.

Българската козметична компания, която тази година чества 70-ия си празник, е измежду главните снабдители на розово масло за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „ течно злато “, както е известно розовото масло, две трети от огромните парфюмерийни къщи в света създават над 2,3 млн. парфюми. „ Българска роза “ - Карлово създава и лични линии козметични артикули, които се изнасят, както в цяла Европа, по този начин и в Китай, Виетнам, Южна Корея, Съединени американски щати, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и други

„ Българска роза” АД е учредена през 1948 година Компанията е член на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската национална асоциация Етерични масла, парфюмерия и козметика и на Международната федерация на производителите на етерични масла и аромати (IFEAT). Марката „ Българска роза” – Карлово е притежател на златни медали от редица интернационалните изложби. Дружеството е първият собственик на предпазено название за генезис „ Българско розово масло “ от българското патентно ведомство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР