Българска компания бе дадена за добър пример в доклад по

...
Българска компания бе дадена за добър пример в доклад по
Коментари Харесай

Българска компания бе дадена за добър пример на Световния икономически форум в Давос

Българска компания бе дадена за добър образец в отчет по време на Световния стопански конгрес в Давос.

"Днес в Давос бе формалното показване на отчета „ Иновативна Европа “, по който съм съавтор. Заедно със Световния стопански конгрес посочихме какво е належащо да се случи в идващите няколко години, с цел да имаме конкурентна стопанска система на фона на бързо развиващия се софтуерен бранш на Съединени американски щати, Китай и Азия. Прогнозите сочат, че до 2020 година ще има 760 000 незаети позиции в ИТ бранша, който към този момент усеща дефицит на фрагменти ", заяви българският евродепутат Ева Майдел.

„ Радвам се, че с екип от цифрови водачи, с които работих се обединихме зад няколко положителни образеца за новаторски компании в Европа, измежду които и българската "Евротръст ". Това е компания, която дава мобилно приложение за отдалечена електронна идентификация и отдалечено сключване на документи с дипломиран e-подпис, улеснявайки бизнес и частни консуматори да правят значими транзакции, където и да се намират. По този метод целим да покажем, че този вид модели могат да бъдат разгърнати на територията на целия Европейски Съюз. “, изясни българският евродепутат.

През 2017 година Евротръст Технолъджис показа неповторима иновация, създадена в България. Това е млада компания, само че в нейния управнически екип влизат хора с дълготраен опит в редица сполучливи планове, сложили България на цифровата карта на света.

Докладът „ Иновативна Европа “ обрисува визията по какъв начин Европейски Съюз да стане международен водач в нововъведенията и продължава работата на Световния стопански конгрес и неговите цифрови водачи в Европа. Той се основава на миналогодишната Декларация за паневропейска екосистема за нововъведения и предприемачество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР