Българска фондова борса получи лиценз и е регистрирана от Комисията

...
Българска фондова борса получи лиценз и е регистрирана от Комисията
Коментари Харесай

БФБ стана част от семейството на европейските администратори на бенчмаркове

Българска фондова борса получи лиценз и е записана от Комисията за финансов контрол (КФН) като админ на бенчмаркове за задачите на финансови принадлежности и финансови контракти или за премерване на резултатите на капиталови фондове по условията на Регламент (ЕС) 2016/1011. Така БФБ стана част от фамилията на европейските админи на бенчмаркове, измежду които са и фондовите тържища в Гърция, Ирландия, Унгария и Хърватия.

„ Лицензирането за админ на бенчмаркове е значим изпит, който БФБ устоя сполучливо. Това достижение ни дава самочувствие и затвърждава престижа ни в страната и Европа. Най-важното, това е гаранция за всички играчи на финансовия пазар, че Борсата е благонадежден, транспарантен и приближен техен сътрудник. “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Целта на лицензирането и регистрацията на админите на бенчмаркове в Европейски Съюз е унифицирането на условията към тях по отношение на гарантиране точността, стабилността и достоверността в процеса на установяване на показателите, както и елиминирането на благоприятни условия за неточности, операции и спор на ползи. Това предпоставя вярното действие и подобряването на изискванията на вътрешния финансов пазар, пази потребителите и вложителите, и е от висока значимост за трансграничните покупко-продажби в Съюза.

Повече информация за задачите и условията за лицензиране на админи на бенчмаркове, може да бъде открита в самия Регламент (ЕС) 2016/1011. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР