Българска фондова борса одобри първата компания – съветник за Пазара

...
Българска фондова борса одобри първата компания – съветник за Пазара
Коментари Харесай

Българска фондова борса одобри първата компания - съветник за Пазара за растеж на МСП


Българска фондова борса утвърди първата компания – консултант за Пазара за напредък на МСП BEAM. Това е капиталовият медиатор Авал Ин. Той ще съветва и подкрепя дребни и междинни компании в процеса им по листване на Пазара за напредък и в живота им като търгувани компании по-късно. Авал Ин оперира на финансовия пазар в страната ни 25 години.

„ Приветстваме Авал Ин като консултант и сме уверени, че с експертизата си ще бъдат в действителност потребни на фирмите с интерес към новия ни пазар BEAM. Ние сме и ще бъдем доста взискателни в избора си на компании-съветници, защото на пазара BEAM разпореждаме значима роля като източник за финансиране растежа на динамичните и амбициозни български МСП.”, сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ.

Специалните съветници вземат участие интензивно в подготовката на нужните документи за допускане до пазар BEAM, тъй че фирмите да са в сходство с разпоредбите за активността на пазара и с използваното законодателство. Активното взаимоотношение сред съветниците и фирмите продължава и след самото листване с съвещания по отношение на отговорностите по откриване на информация и показване на финансови доклади. Всяка компания, която желае да набира капитал на пазара BEAM e належащо да подписа контракт с един утвърден от БФБ консултант за период от най-малко две години.

Към съветниците има съществени условия по повод компетентността и опита им при интервенциите на финансовите пазари. Съветниците са всекидневно компании, които правят някои от следните действия: капиталови услуги; бизнес консултации; одиторски или данъчни услуги; правене на оценки; финансов и юридически анализ; съвещания по покупко-продажби за сливания, придобивания или преструктуриране.

Българска фондова борса е лицензирана да прави активност като фондова борса на 09.10.1997 година Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги. Повече информация за БФБ на: www.bse-sofia.bg
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР