Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за

...
Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за
Коментари Харесай

Сашо Йовков: Ще работя да върнем българския волейбол на достойни позиции в Европа и света

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на претендентите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде изработен по време на Общото заседание, планувано за 24 март. До всеки от 28-те претенденти бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от претендентите са получени по е-поща. БФВ разгласява получените отговори без каквато и да публицистична интервенция.

Какво ви стимулира да се кандидатирате за член на УС на БФВ?

Аз и сега съм член на УС-избран на 13.03.2020 година от Общото заседание ва БФВ. За тези близо 3 години разбрах и се убедих, че в работата на УС се изисква доста експертиза, опит и кураж, с цел да защитаваш хрумвания и дела за по положително бъдеще на българския волейбол. Повече от 40 години, като играч, състезателен публицист и коментатор, като социална фигура и активист съм правил всичко по силите и опциите си, волейболната игра да бъде един от най-значимите спортове в България. Израснах с тази игра и пораснах с нея, и нито за момент тя не е излизала от фокуса на моите занимания и въжделения. За мен българският волейбол да бъде на Европейско и Световно равнище е идея, за която съм работил и ще не преставам да работя!

Ако би трябвало да дадете отговор на въпрос на делегатите на хората от клубовете. Защо е в интерес на волейбола за избере Вас за член на УС, какъв би бил той?

Защото считам, че в годините като състезателен публицист и коментатор в Българска национална телевизия съм потвърдил любовта си към този спорт. Работил съм и не преставам да работя и сега за неговата известност и значимо място в публичното схващане! Като член на комисията на НВЛ-мъже, съумях да допринеса за нейната финансова непоклатимост със обезпечаването на спонсори и рекламодатели, а по този начин също и за доста по значимото медийно отразяване и популяризирането на мачовете от ЕФБЕТ СУПЕР ВОЛЕЙ! В момента с екипа на ДЕМАКС Лигата, взаимно с ММС и Българска национална телевизия работим за възстановяване на медийното отразяване на мачовете на дамите и основаване на условия за привличане на спонсори и рекламодатели! Целта е - да се усилят тимовете, да се усъвършенства качеството на играта и да се основат условия за израстването на младите, което ще помогне и за по положителни резултати на националния тим.



Кои са най мощните ви качества?

Воля и кураж за отстояване на хрумвания и позиции, самостоятелност от клубни пристрастия и ползи, комуникативност и екипност в работата с хората за реализиране и реализация на значими цели в името на Българския волейбол!

Ще съумеете ли да отделяте задоволително време по отношение на другите Ви антажименти, с цел да се осъществя сполучливо планът за доста по-активен и по-оперативен УС, в който всеки член да бъде предан изцяло и да способства оптимално с експертиза, контакти или благоприятни условия за развиване на българския волейбол?

Аз съм от хората, които не вършат нещата половинчато! А когато си приел волейболната игра като своя идея, просто си длъжен да работиш и действаш за тази идея на 100 %!

Каква е вашата персонална задача във волейбола?

Да върнем българския волейбол на почтени позиции в Европа, света и на Олимпийските игри! Имаме славно минало, само че с цел да имаме ярко бъдеще е належащо доста работа в сегашното, взимане на сложни решения и ограничения, новаторски взор и отбрана на националните ползи, без клубни пристрастия! Но единствено констатации не са задоволителни, тъй като това е -диагноза без лекуване! Трябват общи старания и решения, които да трансфорат думите в каузи!



Кое е най-важното нещо, което и сега вършиме в името на волейбола?

Осигуряване на спомагателни спонсори и рекламодатели за НВЛ -мъже и дами! Разширяване на медийното отразяване на вътрешните ни шампионати! И, без подозрение, най-важното - да намерим решение, което да стимулира състезателите в националните тимове - мъже и дами, да играят с готовност и увереност, почтени за националната фланелка!

Коя тематика би била предпочитана за вас като член на УС?

Всяка тематика, която е влезнала в дневния ред на съвещанията на УС е значима, само че представянето на националните тимове, по-голямата автономия на НВЛ - мъже и дами при ръководството на вътрешните шампионати и основаване на единна методика за работата на треньорите при подрастващите са част от целите!

Кое е първото нещо, което бихте създали като член на УС?

Да прочетем надписа на входа на Народното събрание: Съединението прави силата! Екипност и единство за реализиране на значимите цели и реализация на концепциите, за по-добро бъдеще на волейболната игра!



Какво очаквате да постигнете в кратковременен план-една година, и надлежно в дълготраен проект?

Да създадем условия на националните тимове за почтено показване на Европейските шампионати и дай боже, сполучливо показване на Олимпийските квалификации! В дълготраен проект - НВЛ - мъже и дами, да се развие като конструкция, която да сътвори условия за качествено израстване на клубовете (игрово и маркетингово) и тяхното почтено място на европейската сцена!

Следейки работата на БФ Волейбол какво харесвате и какво би трябвало да се промени в позитивна посока?

Афишираните упоритости и стремежи да възстановим позициите на българския волейбол, само че персонално аз считам, че вървейки по този път, би трябвало да има доста по-голям надзор и носене на отговорности, с цел да не се размиват положителните планове и хрумвания с резултатите!

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно би трябвало да се трансформират в позитивна посока?

Поставянето на ясни, точни и съответни цели пред представителните тимове, съчетано с надзор и отговорности! Създаване на по-добри условия за клубовете (финансови и маркетингови), посредством дейната работа на НВЛ с медии, спонсори и рекламодатели, общински управления и локален бизнес! Разширяване на надпреварите за детските и младежки тимове, ученическите надпревари и поддръжка на студентския спорт! Повече образование, повече игра и повече девойки и момчета, които от фенове, през дилетанти да прескочат в професионалните школи и тимове!

Доколко модерният взор и потреблението на технологиите за развиване са значими за Вас в комбиниране с нужния управнически опит?

Никой не може да избяга от времето, а технологиите, които са на всички места към нас и с нас, ни дават опция от пасивни наблюдаващи, да се превърнем в дейни участници на управническия развой когато и да е и на всяко устройство-телефон, таблет, компютър! Именно бързината, динамичността и опцията да бъдеш всеки миг в контакт с екипа и хората при разискването и вземането на решения, са в основата на модерния корпоративен управнически жанр! И Дано това не остане единствено пожелания!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР