Българска федерация ориентиране – една от най-популярните и масови по

...
Българска федерация ориентиране – една от най-популярните и масови по
Коментари Харесай

Ориентирането с голям календар за 2021

Българска федерация насочване – една от най-популярните и всеобщи във връзка с участници у нас – продължава богатия си календар и през 2021 година Въпреки комплицираната здравна конюнктура, БФО бе една от дребното, които през тази година съумяха да проведат сполучливо всички свои събития, множеството от тях събираха по няколко стотин, даже над хиляда участници.

Вече е подготвен Календарът за идващия сезон, в него управата на федерацията откликва на все по-големия интерес из цялата страна към надпреварите по насочване. Държавните шампионати ще започват на 3-7 февруари със ски-шампионатите във всички дисциплини на Юндола. На 14 май в гр. Баня ще се дефинират най-хубавите при ветераните и при младите, а от 28 до 30 май край Елена ще станат известни медалистите на спринт, междинна отдалеченост и спринтова щафета.

Купа „ България “ е от 18 до 20 юни край Обзор, националният шампионат по коло-ориентиране е плануван за 2-4 юли в прилежащото Шкорпиловци, след което от началото на септември до началото на октомври поредно ще се излъчат най-хубавите у нас на дълга отдалеченост и щафета (Сърница), маратон и нощно (Шумен).

Следващата година още веднъж е изпълнена с клубни съревнования и с обичайни районни прояви, които са отворени за присъединяване за всички от страната. Поради големия брой искащи да провеждат надпревари по насочване и за облекчение на участниците, федерацията предлага дистанцията сред две планувани едновременно съревнования да е минимум 250 км. Всички стартове се организират при прецизно съблюдаване на здравните правила.

Изключително богат е и интернационалният календар за 2021 година Световното по ски-ориентиране е в края на февруари в Естония, тогава там ще станат известни още младежките първенци на планетата и на континента. Европейското по насочване е от 13-16 май в Швейцария, по същото време в Словения е международното за ветерани. Първенството на планетата за мъже, дами, младежи и девойки е планувано за 03-09 юли в Чехия. Континенталният шампионат за юноши е 19-22 август в Латвия, а международното за младежи от 11-16 юли в Турция. Ето и най-важните тествания на колоездачите: Световно състезание 10-18 юни във Финландия и Европейско 17-23 август в Русия.

В над 60-годишната си история, българското насочване и ски-ориентиране е записало забележителни триумфи, измежду които международните и европейски трофеи на Станимир Беломъжев и Пепа Милушева, редица медали и призови класирания от универсиади, шампионати на планетата и на Стария континент. Сред водещите ни състезатели през днешния ден са топатлетите Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела с шестите си места от международни шампионати. У нас с насочване постоянно се занимават десетки хиляди, а в световен мащаб този спорт се практикува от над 200 милиона души. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР