Българска двойка е обвинена в опит да продаде новороденото си

...
Българска двойка е обвинена в опит да продаде новороденото си
Коментари Харесай

Българска двойка опита да продаде бебето си в Гърция за 19 000 евро

Българска двойка е упрекната в опит да продаде новороденото си бебе за осиновяване в Гърция, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата неделя, 12 юни, 38-годишната българка родила момченце в Солун. Полицията счита, че тя е пристигнала в Гърция точно с тази цел, съпроводена от 37-годишния си брачен партньор. Действията им провокирали съмненията на болничния личен състав, който уведомил полицията, вследствие на което почнало следствие от отдела за битка с търговията с хора на полицията в Солун.

Според преписката новороденото трябвало да бъде предадено на бездетна двойка, която по-рано се обърнала към юрист, който да посредничи да осиновят дете без нужните процедури. Според полицията гръцката двойка се съгласила да заплати за осиновяването сума сред 17 и 19 хиляди евро. При следствието било открито, че кандидат-осиновителите платили 1435 евро за разноските по раждането, както и за разноски на медиаторите.

Обвиняемите – българските биологични родители, гръцката двойка и юристът, са отрекли обвиняванията пред следствието. Българските жители декларирали, че са пристигнали в Гърция да работят и че не са имали никакво желание да дават детето си за осиновяване, нито е била осъществена каквато и да било договорка. Адвокатът е споделил, че се опитвал да помогне на биологичните родители при раждането в Гърция и че участвал на процедурата по превод на формалните документи. Що се отнася до кандидат-осиновителите, твърди се, че в показанията си те декларирали, че считали, че става дума за законно осиновяване, а не за „ покупка “ и че платили известна сума за разноски по раждането и други процедурни въпроси.

В преписката е включен и 58-годишен български жител, който се търси и е прочут на гръцките управляващи за присъединяване в други сходни случаи.

След като дали показания, обвинените били освободени, като единствено на юриста е избрана гаранция от 20 хиляди евро, тъй като обвиняването против него е за по-сериозно закононарушение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР